Αστυπαλίτικο πρωινό
Η αστυπαλίτικη αγνότητα στο πιάτο σας
Η μυρωδιά του φρεσκοφουρνιστού ψωμιού από το ξυλόφουρνο σας οδηγεί στο χώρο του πρωινού, που δε θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του ξενοδοχείου, με θέα τους απόκρημνους λόφους της Αστυπάλαιας και φόντο το αιγαιοπελαγίτικο μπλε. Πλουσιοπάροχο και με αξιοσημείωτη ποικιλία ατομικών επιλογών, το πρωινό εδώ ετοιμάζεται με ντόπια υλικά της αστυπαλιτικης γης, με φρέσκα εποχιακά προϊόντα και αγνές πρώτες ύλες. Ετοιμάζεται παραδοσιακά και ποιοτικά. Ετοιμάζεται με μεράκι.
Φυσικοί χυμοί με φρέσκα φρούτα εποχής, λαχταριστά αυγά σε όλες τις εκδοχές, αφράτες ομελέτες, πίτες ζυμωμένες στο χέρι, σπιτικά κέικ, μπισκότα και βουτήματα, χειροποίητες μαρμελάδες και φυσικά, παξιμάδια και παραδοσιακά αρτοσκευάσματα δικής μας παραγωγής με την υπογραφή “Ηλιάνα”, που παρασκευάζονται μόλις λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο, στο Εργαστήριο Παραδοσιακών Προϊόντων Αστυπάλαιας "Ηλιάνα". Για την παρασκευή τους χρησιμοποιούμε μόνο αστυπαλίτικα κι ελληνικά υλικά, όπως έκαναν κι οι παλιοί: τον φημισμένο κρόκο ή σαφράν που φυτρώνει στις ορεινές πλαγιές των βουνών της Αστυπάλαιας, το πλούσιο σε γεύση και αρώματα θυμαρίσιο μέλι μας καθώς και το άγριο θυμάρι και τη μυρωδάτη ρίγανη, που ξεπροβάλλουν σε κάθε γωνιά του νησιού. Από τα παραδοσιακά κιτρινοκούλουρα Αστυπάλαιας και το παξιμάδι αμυγδάλου, μέχρι το κρίθινο παξιμάδι με θαλασσινό νερό, όλα είναι πεντανόστιμα και υγιεινά. Αυτό που αληθινά θα σας κερδίσει στον ποικιλόμορφο μπουφέ είναι τα ολόφρεσκα ζυμωτά πεϊνιρλί που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε με ότι υλικά επιλέξετε εσείς! Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις λαχταριστές ομελέτες, κρέπες ή βάφλες που φτιάχνονται καθημερινά χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και τοπικά προϊόντα.
Από τον δυναμωτικό μπουφέ δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ζουμερά φρούτα και τα γευστικά λαχανικά όπως και άλλες επιλογές, κατάλληλες για χορτοφάγους ή ανθρώπους με δυσανεξία στη γλουτένη. Κι αν σας ενδιαφέρουν οι τοπικές λιχουδιές, μπορείτε να δοκιμάσετε μέχρι και το παραδοσιακό έδεσμα της Αστυπάλαιας, τα χειροποίητα πουγκιά με μέλι (ή χωρίς) και γέμιση χλωρή, το περίφημο τοπικό ανθότυρο που παρασκευάζεται στο νησί από ντόπιο κατσικίσιο και πρόβειο γάλα. Μπορείτε ακόμη να απολαύστε το πρώτο και πολυτιμότερο γεύμα της ημέρας στο δωμάτιο σας, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.