Φιλοσοφία & όραμα

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση στην Αστυπάλαια που προσφέρει ζεστή ελληνική φιλοξενία, σύγχρονα καταλύματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και εστιατόρια δημιουργικής γαστρονομίας. Αποστολή μας είναι η ανάδειξη του Αστυπαλίτικου τρόπου ζωής, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση, μέσα από τα παραδοσιακά καταλύματα και εστιατόρια του ομίλου. 

 

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

  • Η καλοσύνη,  η γενναιοδωρία, η ευγένεια: Είναι η αρχή και το τέλος κάθε πράξης μας.
  • Ηθική δικαιοσύνη και ισότητα: Η δικαιοσύνη είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Η ισότητα ευκαιριών αποτελεί βασική αρχή κάθε σύγχρονης κοινωνίας. 
  • Αειφορία και βιώσιμη ανάπτυξη: Επενδύουμε και αναπτυσσόμαστε αειφόρα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος.
  • Σεβασμός στην κληρονομιά και τις παραδόσεις μας: Εκτός από το περιβάλλον, δείχνουμε πάντοτε σεβασμό προς τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Δίνοντας έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη, όραμα μας είναι να προσφέρουμε μια γνήσια νησιωτική, ταξιδιωτική, εμπειρία σε κάθε φιλοξενούμενο. Για να το πετύχουμε, στρεφόμαστε σταδιακά στη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, στην κατάργηση του πλαστικού και στην εφαρμογή του τρίπτυχου reuse - reduce -recycle, όπου είναι δυνατόν. Επιπλέον, στόχος μας είναι να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες διατροφικές επιλογές για χορτοφάγους και ανθρώπους με δυσανεξία στη γλουτένη, κάνοντας έτσι την ταξιδιωτική αυτή εμπειρία εξίσου εύκολη, προσβάσιμη και ευχάριστη για όλους. 

Ο βιώσιμος χαρακτήρας των επιχειρήσεων μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη προσπάθεια αυτή, αφού χρησιμοποιούμε δικά μας, ποιοτικά και αγνά υλικά. Μάλιστα, στην προσπάθεια διάσωσης των παραδόσεων και ανάδειξης των αγνών προϊόντων της Αστυπαλίτικης γης, το 2007 δημιουργήσαμε το Εργαστήριο Παραδοσιακών Προϊόντων Ηλιάνα, που συσκευάζει και εξάγει χειροποίητα είδη αρτοποιίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Με αγνές προθέσεις, απλότητα, μεράκι και σεβασμό στην παράδοση και το περιβάλλον, αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και συνεχίζουμε να επενδύουμε στον τόπο μας.

 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Αντλώντας έμπνευση από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όταν η οικογένεια Πετρίδενα οραματίστηκε το Pylaia Boutique Hotel & Spa, αποφάσισε να ιδρύσει ένα ξενοδοχείο για σύγχρονους ταξιδιώτες, με ανεπτυγμένη αισθητική. Ένα ξενοδοχείο με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, που να αναδεικνύει την Αστυπάλαια ως προορισμό. Έτσι και έγινε. 

Το όνομα Pylaia Boutique Hotel & Spa μόνο τυχαίο δεν είναι. Βασίζεται στην ιστορία και την παράδοση του νησιού, καθώς Πυλαία ονομαζόταν παλαιότερα η Αστυπάλαια. Επικοινωνεί την αυθεντικότητα, αντιπροσωπεύει τη νησιωτικότητα και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα αυτού του τόπου. Το ξενοδοχείο μοιάζει με μικρογραφία της Χώρας του νησιού. Λευκά πλακόστρωτα σοκάκια που θυμίζουν γειτονιές, ασβεστωμένα δωμάτια, τσιμεντένια πατώματα, χτιστά σκαλοπάτια, και πελώρια καραβόπανα σκίασης, που θυμίζουν τους ιστορικούς ανεμόμυλους της Χώρας; το ξενοδοχείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Αστυπαλίτικη αρχιτεκτονική, διατηρώντας παράλληλα τη φρεσκάδα και τη σύγχρονη αισθητική του. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε τόσο στη διακόσμηση όσο και στην επίπλωση των εσωτερικών χώρων και δωματίων. Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας χώρος ή δωμάτιο δε μοιάζει με άλλο, όλα είναι μοναδικά. Με προσήλωση και επιμονή στην ποιότητα, η επιλογή κορυφαίων εταιρειών σε λευκά είδη, εσωτερική διακόσμηση, προϊόντα περιποίησης και προϊόντα ύπνου, ήταν μονόδρομος. 

Η συνεχής προσπάθεια της οικογένειας για όλο και περισσότερο αναβαθμισμένες υπηρεσίες αποτυπώνεται στο Spa, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως το 2015 και διαθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό και μια πληθώρα υπηρεσιών και θεραπειών. Την προσπάθεια αυτή έρχεται να συμπληρώσει και η μπουτίκ του ξενοδοχείου παρουσιάζοντας ανερχόμενους σχεδιαστές και έλληνες καλλιτέχνες. Όσο για τη γαστρονομία, οι παραδοσιακές συνταγές και τα αγνά υλικά συνθέτουν ένα γνήσια Αστυπαλίτικο πρωινό με πανοραμική θέα στο Αιγαίο, ενώ το εστιατόριο Cucina Restaurant & Bar προσφέρει δημιουργική ιταλική κουζίνα σε ένα ζεστό, χαλαρό κι ανεπιτήδευτα πολυτελές περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στα ποιοτικά υλικά, στους ευφάνταστους συνδυασμούς και στις καινούργιες τεχνικές. Παράλληλα, με γνώμονα την προώθηση της ελληνικής παράδοσης στην αμπελουργία και την οινοποιία, δημιουργήθηκε ένα κελάρι κρασιών με δεκάδες ετικέτες από όλη τη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η οικογένεια Πετρίδενα, με σεβασμό στην παράδοση και την κληρονομιά του τόπου, δημιούργησε ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών που όμοιο στο νησί δεν υπάρχει, αναδεικνύοντας παράλληλα την ξεχωριστή ταυτότητα της Αστυπάλαιας και το νησιωτικό τρόπο ζωής. Ευελπιστούσε να χαρίσει στην Αστυπάλαια τη θέση που της αξίζει στον ταξιδιωτικό χάρτη της Ελλάδας, προσδίδοντας της ένα εκλεκτό και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Και το κατάφερε.

ΚΡΑΤΗΣΗ